• Şos. Ştefan cel Mare 5, bloc 6 Dinamo, scara B, apt.34, sector 2, Bucureşti
  • +40721818953

Proteze dentare mobile totale, parţiale

Proteze dentare mobile – între clasic si modern

proteze dentare mobile

Protezele dentare vor înlocui dinţii absenţi şi sunt piese mobilizabile: pot fi scoase şi puse la loc. În trecut protezele erau destul de dificil de tolerat de pacient, iar timpul de acomodare era destul de lung, totuşi în prezent, datorită materialelor performante comfortul şi naturaleţea lor au crescut considerabil.

Există 2 tipuri de proteze dentare mobile: totale şi parţiale. Medicul dentist vă va ajuta în alegerea tipului de proteză potrivită dvs, asupra numărului de dinţi înlocuiţi precum şi costurile corespunzătoare.

proteze dentare mobile

Proteza mobilă totală

Acest tip de proteza acoperă palatul dur (“cerul gurii”) parţial sau total la cea superioară şi are forma unei potcoave la cea inferioară. Poate fi confecţionată din acrilat sau un tip de nylon elastic.

Proteza parţială scheletată

Este o proteză care se sprijină pe dinţii restanţi şi pe crestele osoase (zonele fără dinţi). Necesită preparări destul de laborioase ale dinţilor de sprijin.
Această proteză are la bază, spre deosebire de cea anterioară, un schelet turnat metalic, croşete şi sisteme speciale de ancorare (capse, culise, balama etc). Uneori dinţii rămaşi pe arcadă se vor acoperi cu coroane metalice sau metalo-ceramice, ajutând la menţinerea şi funcţionalitatea protezei scheletate. Acest tip de proteză se poate purta aproape permanent şi este foarte comodă şi bine tolerată de pacient.
Avantaje: estetică deosebită, comod de purtat (la fel ca o lucrare fixă), reface arcadele dentare, masticaţie foarte bună.
Dezavantaje: un anumit număr de dinţi vor trebui preparaţi (şlefuiţi) în vederea asigurarii suportului dentar al protezei.

Cât rezistă o proteză parţială scheletată?

Corect întreţinută şi cu vizite anuale la dentist, protezele scheletate pot rezista pâna la 10 ani. Asta înseamnă ca ele vor trebui recăptuşite periodic datorită resorbţiei osoase.

Cum se întreţine o proteză?

Aceste proteze dentare mobile se igienizează cu grijă cel puţin de două ori pe zi, deasupra unui lighenaş umplut cu apă.
Nu se va folosi pasta de dinţi deoarece este abrazivă şi zgârie proteza. Se indică săpunul şi soluţiile speciale pentru proteze.
Igienizarea dinţilor şi a gingiilor se va face zilnic, cu o periuţă potrivită înaintea inserării protezelor curăţate.
Protezele nu se vor lăsa mult timp nepurtate, sau să se usuce. Când nu sunt purtate, ele vor fi ţinute în soluţii speciale de igienizare sau în apă.
În cazul în care protezele se sparg sau se deteriorează în vreun fel, vizitaţi imediat medicul dentist. Încercările de a le repara acasă pot afecta structura protezei şi chiar deteriorarea definitivă a acesteia.


Utilizăm tehnici avansate de lucru sub microscop chirurgical.

Close
Ajuta-ne sa devenim celebri
Recomanda-ne pe reteaua ta favorita de socializare! Multumim